En ACTIONFYLLD dag!

Som redaktör för Johan Unenges och Måns Gahrtons serie Hotell Gyllene knorren har den senaste veckan här på förlaget varit extremt ACTIONFYLLD!
För säga vad man vill om alla dessa vilda, roliga historier vi jobbar med – arbetet med dem, redigerandet, formgivningen etc, är ett ganska stillasittande jobb: på kontorsstolen, framför datorn.
Därför är det lite härligt när man får lyfta från stolen och KUTA fram och tillbaka i korridoren, som på värsta nyhetsredaktionen. Med Johan och Måns är det visserligen alltid action och nyhetsredaktion, de är roliga, kreativa och grejer fixas in i det sista. Till och med i dag, då böckerna ska till tryck, fick vi göra värst utryckningen: Trots att jag gått ingeom korret en miljon gånger så missar man grejer hela tiden, nu såg jag att en av familjemedlemmarnas (i serien Hotell Gyllene knorren) strumpor hade olika färger på en massa bilder som låg i svit. Det vara bara att ringa Johan, med tillägget: "Roger har heller inget skägg på sid 69, så det är bäst att du kommer hit!"
Och se så fint vi fick till det i morse. Här sitter Johan och målar ALLA Ingos strumpor gula:

Förutom böckerna som tar all tid för tillfället, så håller jag på och går igenom (alltså redigerar) redaktörernas säljtexter om vårens böcker. Det finns inget svårare än att skriva säljtexter (femton rader som beskriver boken på ett informativt OCH lockande sätt!) , jo, möjligen baksidestexter, men problemet är detsamma: Hur sammanfattar man en trehundrasidig roman på några rader? Detta är något vi ständigt jobbar med, även på våra manusmöten, då vi ska sammanfatta romaner vi läst för varandra.
Häromdan kom min dotter hem från skolan, de hade fått i uppgift att sammanfatta sin favoritbok på en A4-sida med teckningar till. Jag tyckte hon lyckades rätt bra och tänkte ta med den till nästa manusmöte, så här ser den ut:

Nej, nu hinner jag inte blogga mer, nu ska böcker till TRYCK! Underbart, läskigt och skönt!
Och lite tomt… men den känslan har inte infunnit sig riktigt ännu. Här är fortfarande ACTION.

/Jeanna, redaktör

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En ACTIONFYLLD dag!

  1. Linda Åslund skriver:

    Å, vilken bra sammanfattning!

Kommentarer är stängda.