Lästips: Mitt extra liv

En högaktuell bok så här efter valet med tanke på Sverigedemokraternas frammarsch. Johan Unenge ställer en rad kniviga frågor – läs, fundera och diskutera!

Eva Dahlin, Litterär chef

"Invandrare. Vilka är det? Vilka är välkomna och vilka ska ut? Åsikter kring det här sitter sällan djupare än att ett skrap på ytan får de flesta tonåringar att fatta hur svår frågan är. Att det inte finns några enkla svar. Att skrämmande många röstat främlingsfientligt i skolval över landet, kanske inte ska övertolkas. Det kanske mer är ett bevis på att de flesta inte tänk till. Inte använt sin fantasi tillräckligt mycket för att förstå hur det skulle kännas.

Min bok "Mitt extra liv" handlar om just det. Det där lite slöa sättet att se på sin omgivning och vad som kan hända då. Och vad som kan få vem som helst att vakna upp. Även de som ägnar hela eftermiddagarna åt att döda varandra i blodiga tevespel.

För att det inte ska finnas ett enda skäl att inte orka läsa boken är den gjord som en serieroman. Tjock som en riktig bok men med lika mycket bilder som text. Lättsmält i utförande men förhoppningsvis med en lite bitter eftersmak."

Johan Unenge
 

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.