Höstpyssel

Det är nu två år sedan jag för första gången sa att ”nu måste jag börja virka” för då antog vi Mia Bengtssons bok om hur man virkar japanska småfigurer, Virka amigurumi, för utgivning. Alla föll pladask för de små charmiga figurerna men vi kunde ändå inte drömma om vilket sug det skulle bli efter Mias bok. Nu har hon gjort två och håller på med den tredje. Och nu har jag äntligen (med viss möda, ska erkännas) virkat min första lilla grej sedan syslöjden i mellanstadiet: en knallorange halloweenpumpa! Det gav faktiskt mersmak så när nu höstlovet närmar sig ska jag nog bunkra upp med lite garner och göra ett seriöst försök. Det svåra är ju att man varken kan prata eller se på teve samtidigt som man virkar för man måste vara så koncentrerad på att räkna maskor. En del menar att det är själva poängen med virkning, att man måste vara så fokuserad på det man ska göra att man rensar skallen på allt annat. Och det låter ju inte helt fel!

Så för dej som vill göra något kreativt och avstressande på höstlovet (och samtidigt fixa personliga julklappar!), kan jag varmt rekommendera vår lilla kollektion med virkaböcker.   

Virka amigurumi av Mia Bengtsson
Virka roliga amigurumis av Mia Bengtsson
Virka läskigt söta figurer av Christen Haden

 

Här lär Mia ut grunderna i virkning på Bokmässan i Göteborg.

Vill du läsa mer, kolla in Mias blogg på www.foxypanda.se. Sara (redaktör) och Louise (formgivare) blev själva så bitna när de korrvirkade (alltså korrekturläste alla beskrivningarna ”the hard way”, genom att virka sig igenom böckerna) att de själva startade en virkblogg: www.virkamera.blogspot.com.

Karin, förläggare

 

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.