Det kom en hälsning…

Vykort från Visby

Augustnomineringen förde med sig ett nytt intresse för min debutbok Syltmackor och Oturslivet, vilket är fantastiskt kul. Samtidigt härjade dagisvirus av olika slag vilket gjorde att rösten nästan försvann helt samma dag jag skulle bli långintervjuad, journalisten hade rest en bit, så det var bara att köra.

Kraxade vidare till förlagets författarlya i Visby, fått en vecka till låns över höstlovet, så mysigt. 

Jag och döttrarna drog i förväg. Härliga havet, vinka till svanar, plocka stenar, mumsa crepes med marängswiss, kolla in supersnygga höstträd, skriva, korra och skriva, när minsta tjejen somnat för natten. Mitten av veckan kom killarna (maken & bonussonen), med bilen från Stockholm, då blev det bilutflykt.

Tonårsdottern, åkte hem för att halloweena och klä ut sig till cigarett…hon tyckte att Visby var så öde att hon förväntade sig att en och annan zombie skulle dyka upp här och där. Vi njöt dock av stillheten, så underbart tyst, så tjusigt med rödgul höst mot den kärva murstenen och tid att snacka om ditt och datt strosandes på kullerstenen. Åh vad jag gillar hösten, nej förresten, jag älskar hösten!

 Huslånet tog slut den 7/11 kl:14.00 och vi var tvungna att lämna vackra Visby med havsutsikt och allt. Bara en hake, redan för en dryg månad sedan försökte vi boka bilen på båten hem men det var fullt. Så med stand by-biljett satt vi kissnödiga som tusan i bilen alldeles för länge och kände det som att vi vunnit högsta vinsten när vi till slut kom med båten hem.

 Hej Hej från Anna Ehring  

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.