Dag 07: Den mest underskattade boken

Jag trodde att det värsta med att välja den mest underskattade boken skulle vara att behöva erkänna att jag faktiskt tycker om en bok som ingen annan gillar. Men jag insåg snabbt att jag faktiskt inte läser särskilt många böcker som ingen gillar. Och det var i sig en lärdom. För precis som att allt som hyllas inte är bra, så måste det ju finnas guldkorn bland det som inte uppskattas, eller? Någon som hört talas om Jane Austen eller Kafka? De var inte alls särskilt populära när de levde. Kanske ska vi helt enkelt läsa mer sågad litteratur … 
Hursomhelst. Om ni orkat läsa förbi det sidospåret så kommer här något jag tycker är underskattat: 
Manga
Just det. Japanska serier. Förutom en hängiven och lusläsande skara fans så är det nämligen inte tillräckligt många som känner till mangaserier som One Piece här i Sverige. Det tycker jag är synd. Det tycker jag är ett tecken på att fler borde lära sig läsa från höger till vänster. För om de gjorde det skulle de upptäcka en ny, spännande värld. Ett nytt sätt att berätta och gestalta. 

Sayonara,

/Marcus

… och bara så ni vet så kan One Piece såklart knappast kallas underskattad i Japan. Där har serien nämligen sålt i över 200 miljoner (!) exemplar.

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes . Bokmärk permalänken.