Dag 08: Den mest överskattade boken

Den mest överskattade serien är enligt mig Twilight! Om man ser till hur många som läser böckerna och ser filmerna kan man ju tro att det är ett litterärt mästerverk!
För ett par somrar sedan läste jag alla fyra böckerna och var fast i vampyrhysterin, precis som alla andra. Men efter att ha läst böckerna en sjuttioelfte gång var de inte lika bra längre. Tre anledningar till varför:

  1. Jag märkte att kärleken mellan huvudpersonerna, Bella och Edward, inte var särskilt djup. Vad var det som gjorde att Bella drogs till Edward, och Edward till Bella? Jo, han var mystisk och snygg, och någon vampyrgrej.
  2. Det finns flera slagsmål och strider, men ingen GOD person dör i strid. Alla lever lyckliga och till slut har det blivit för otroligt. En sockersöt utopi i en serie om vampyrer?
  3. Miljoner av kvinnor över hela världen läser serien, men det är ingen stark och självständig huvudkaraktär. Bella är helt beroende av Edward och bryter ihop när han lämnar henne. Inte förrän Jakob kommer in i hennes liv tar hon sig samman – och blir då beroende av honom. Hon verkar inte särskilt självständig eller ha några sunda förhållanden.

Det här är bara min åsikt och ingen behöver hålla med. Stephenie Meyer är en helt ok författare, men Twilightserien är lite för sockersöt i förhållande till den publicitet den får. Har man inte läst böckerna eller sett filmerna ska man inte säga något, men jag står för det jag säger.

Elin, prao
 

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dag 08: Den mest överskattade boken

  1. Ulrika Caperius skriver:

    Jag tycker att Sofies värld av Jostein Gaardner är överskattad, här väntar man sig en Da Vinci-koden med filosofi som ledmotiv, men får en skolbok om filosofer. Nej nej, den var för torr! En besvikelse.

  2. Jennie Björklund skriver:

    Håller helt med dig om Twilight, jag föll också stenhårt först, men började se det här du nämner redan i bok 2. Den sista boken var så förbannad på att jag ville kasta den i väggen emellanåt

Kommentarer är stängda.