Dag 6: En bok som gör mig ledsen

”Ledsen” kan man ju tolka på lite olika sätt.

Ibland kan man bli ledsen för att boken som man sett fram emot så mycket visade sig vara en riktig tråkhög som man inte kom längre än till sidan 50 i… Men jag har valt att tolka ledsen som ”en bok du grät till”. Och det finns det en hel del av!

Behovet att läsa riktiga gråt-böcker går i vågor för mig, ibland behöver man helt enkelt få lite utlopp och få gråta loss lite och då är en bra gråtbok (eller snyftarfilm!) helt perfekt.
En av mina första riktiga gråtböcker var Peter Pohls och Kinna Gieths Jag saknar dig, jag saknar dig!, som handlar om två tvillingar varav den ena dör. Den boken är så sorglig att man nästan går sönder när man läser, men samtidigt ingjuter den lite hopp.

Nu såg jag dessutom att boken blivit film också, den ska jag helt klart kolla in!

Vilka böcker gråter du till?

/Sara

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dag 6: En bok som gör mig ledsen

 1. Bonnier Carlsen * skriver:

  gud vad jag grinade av den boken! jag läste sidorna där detdärhemskahänderduvetvad om och om och om i och OM gen. Och riktigt hulkade av gråt. Och njöt av det på något sjukt vis.
  //Tove

 2. Sanna T <3 skriver:

  Det låter som en bok för mig 🙂

 3. Ulrika Caperius skriver:

  Jag håller med Sara om Peter Pohls Jag saknar dig jag saknar dig! Världens sorgligaste som tål att läsas och gråtas till många gånger. Vet inte om jag ens klarar av att se filmen. Och i tonåren läste jag Norma Kleins Sunshine hur många gånger som helst och grät som en tok. Hur sorgligt som helst, men ändå bra liksom.

 4. Lisa Olsson skriver:

  Åh, jag minns en bok som hette ”Spring Fanny spring” som jag nog läste när jag var tio eller så. Minns inte vem författaren var. Men oj vad jag grät! En slädhund som kämpar i ett lopp, och slutet är så sorgligt så jag tror inte ens att den mest kallhjärtade kan hålla tårarna tillbaka. Underbart!

Kommentarer är stängda.