Sportlov!

Vissa har redan haft det. För andra är det snart dags. Just precis, jag snackar om sportlovet. En hel veckas lyxig ledighet. Men dagarna går fort om man inte har några särskilda planer, och om du inte vet vad du ska göra så har vi självklart några tips.

Besök ett museum. Just nu visas den häftiga utställningen Vodou på Etnografiska museet i Stockholm. Istället för Hollywood-voodoo med nålar i dockor och zombies utlovas här verklighetens vodou, ”en källa till kreativitet och kamp mot förtryck och fattigdom.”


Träffa en författare. På Bokslukaren vid Mariatorget läser Jo Salmson ur De stulna barnen, första delen i hennes nya fantasyserie Häxfolket. 26 februari kl 13.

Spela in en film. Sportlov är bildlov på TioTretton på Kulturhuset. Här kan du bland annat syssla med foto, filmmusik och stop motion-matlagning. Och på torsdag den 3 marsär det mangaverkstad med Åsa Ekström.

 

Utforska ett bibliotek. Hitta en undangömd plats bland bokhyllorna och förlora dig i en bok. Kanske händer det också något särskilt på ditt bibliotek under sportlovsveckan? På stadsbiblioteket i Stockholm kan man till exempel lyssna till sagostund varje lördag mellan 13-13.30.

Våga dansa. Utmana någon i allstyle-battle under Time Machine 2011 på Lava på Kulturhuset. Söndag 6 mars kl 15-22.

Vinn en tävling. Tyck till och ge ditt bästa förslag på vilken typ av böcker du vill att vi ska ge ut. Mejla din motivering till tavling@carlsen.bonnier.se (före 6 mars). Tio bokpaket med Anna Ehrings Syltmackor och oturslivet + Kickflippar och farligheten lottas ut.

Sporta. Åk skidor och skridskor. Bygg en snögubbe eller ha snöbollskrig. Det heter ju trots allt sportlov. Men vet du varför? Kolla vad du kan om sportlovets historia.

Läs, läs, läs. Nu har du äntligen chansen att läsa alla de där böckerna du inte hunnit med. Förra året räknade någon på Google ut att det finns 129 864 880 boktitlar i världen. Nästan 130 miljoner alltså. Det är många. Närmare bestämt en 3 500 kilometer hög bokstapel. Men man måste ju börja någonstans. Här är min sportlovslista:
House of Night 6: Frestad, P.C. & Kristin Cast 
Odd och frostjättarna, Neil Gaiman 
Den dansande djävulen, Martin Widmark 

Vad ska du göra på sportlovet? 

/Marcus

P.S. Fler saker att göra hittar du bland annat på Stockholms stad och DN På Stan.

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sportlov!

  1. Jasmina <3 skriver:

    Tackar så mycket för denna info
    kram

Kommentarer är stängda.