En ovanlig dag.

Just nu jobbar vi en del med Under trottoarenPernilla Glasers nya bok i bloggformat. Det är helt nytt och jättespännande eftersom slutet inte är färdigskrivet än – varje vecka är det omröstning och det är ni läsare som bestämmer hur det ska gå!

På bloggen beskriver Pernilla själv hur hon blev inspirerad att skriva om ungdomar som ”kryper under huden på staden”. För det är vad Under trottoaren handlar om, om staden som en plats i ständig förändring, en plats där saker ligger dolt under ytan.

Jag och Malin, vår formgivare (som gjort den snygga loggan till Under trottoaren), blev så inspirerade att vi gav oss ut på lite urban exploring här i byggnaden där vi jobbar (lagom modigt). Det är nämligen väldigt lätt att gå vilse här i huset. Vill man ta sig ifrån vår våning har man till exempel tre hissar och tre trapphus att välja på. Och fast det finns fem våningar har en av hissarna konstigt nog fjorton (14) knappar, som alla leder till olika ställen. Bredvid våning 4 står det dessutom ”six”. Helskumt. Och åker man ner till källaren har man verkligen hamnat i Under trottoarens värld av gångar och hemliga skrymslen. Här är några ställen vi utforskade:

Och nu vill vi att ni ska göra samma sak – läs berättelsen, rösta fram nästa veckas handling, skicka in bilder, dikta, kommentera, kom med idéer! 

Kolla in Under trottoaren här. Och, för allt i världen: mejla in era förslag. När berättelsen på bloggen är slut kommer det nämligen en bok som dyker djupare in i berättelsen. Självklart är det ni som röstar fram omslaget.

/redaktör Marcus & formgivare Malin

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes . Bokmärk permalänken.