Dag 29: En bok som alla hatade utom du

Jag kunde verkligen inte komma på en bok som alla hatade utom jag. Jag menar, det finns ju alltid nån som delar ens smak, hur trashy den än är.

Men så började tänka på våra manusmöten*, och hur det inte alls är särskilt ovanligt att man tycker om en bok som ingen annan gillar. Både bland utländska titlar och svenska spontanmanus händer det att man argumenterar både länge, väl och passionerat för en bok utan att lyckas övertyga de andra.

En bok som jag gillade som ingen annan var direkt begeistrad över handlade om en romersk pojke som togs till fånga och såldes som slav till en gladiatorskola. En annan var Brenna Yovanoffs The Replacement, en bok jag var såld på redan när jag såg omslaget.

Har du läst en bok som alla hatade utom du?

/Marcus

* Och om du undrar vad man gör på ett manusmöte så går det ungefär till så här: 1) Man turas om att berätta vad man läst sedan förra veckans möte. 2) Förläggarna delar ut eventuella böcker de fått in eller beställt från utländska förlag. 3) Vi kastar oss mot manushögen i förhoppningen om att hitta nästa Astrid Lindgren eller Martin Widmark. 

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 29: En bok som alla hatade utom du

  1. Boksyster X skriver:

    Låter spännande! Tänker på Piratförlagets manushög där Stieg Larssons deckare låg både länge och väl till han själv hämtade tillbaka manuset eftersom ingen brydde sig om det.

Kommentarer är stängda.