Premiär för LasseMaja som e-bok!

Nu ges fem av Martin Widmarks och Helena Willis populära LasseMaja-böcker ut som e-böcker – på både svenska och engelska. De engelska versionerna ges ut i samarbete med Weldon Owen i San Fransisco och då heter huvudpersonerna JerryMaya.

– Det är en hisnande tanke att mina LasseMaja-böcker nu bara är ett par knapptryckningar bort från alla engelskpratande människor i hela världen! säger Martin Widmark.

E-böckerna säljs världen över, på bland annat Amazon, Barnes & Noble och Ibooks. De är gjorda för att kunna läsas på både små och stora skärmar.

– Vi har byggt om varenda bild på varenda sida för att skapa en optimal läsupplevelse i det lilla formatet, säger Magnus Nytell, som är ansvarig för projektet på Bonnierförlagen.

–  Texten och bilderna anpassar sig efter det format som barnet vill läsa i. .

För Bonnier Carlsen är det här ett nytt sätt att ge ut böcker på.

– Som svenskt bokförlag är vår fokus att ge ut böcker på svenska språket. Men i den digitala världen är marknaden och läsarna global. Nu kan vi själva översätta våra böcker till andra språk och sälja dem över hela världen. Många barn som läst böckerna på svenska kan nu vara nyfikna på att läsa dem på engelska, säger Eva Dahlin, litterär chef på Bonnier Carlsen. 

 

//Tove

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.