Jessica Schiefauer på Pride-festivalen!

Jessica Schiefauer, aktuell med Pojkarna, besöker Stockholm idag fredag med anledning av Pride-festivalen!

Jessica pratar om sin nya bok på Pride-house, Kulturhuset, kl 14.00-14.45 och i Hallongrottans Boktält, Kungsträdgården, kl 15.00-15.30.

Båda evenemangen är gratis – varmt välkomna!

Om boken:

"Tänk att vara född och uppfostrad till flicka, att ha en tonårsflickas alla erfarenheter, och plötsligt kunna gå omkring i världen i en pojkes kropp! Hur ser man på världen? Hur ser världen på en? Och framför allt: vem blir man efter att ha fått möjlighet att uppleva något sådant?"

Så tänkte Jessica Schiefauer när hon skrev Pojkarna.

I boken möter vi Kim, Bella och Momo, tre fjortonåriga tjejer som dagtid får stå ut med killarnas kränkningar. Men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Jessica Schiefauer är född 1978 och debuterade 2009 med den kritikerrosade Om du var jag.

"För mig har arbetet med Pojkarna varit en fantastisk och lärorik resa. Det har fått mig att fundera över människors föreställningar kring könsroller och normalitet. Hur mycket av vår identitet sitter egentligen i kroppen.

 Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. En stark och tankeväckande roman om tre flickor som en sommar är med om något fantastiskt och livsavgörande. 

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes . Bokmärk permalänken.