”Märkliga ord” i Tordyveln

Ett gäng sköna fjärdeklassare från Katarina Norra skola var här idag och fikade och pratade om böcker. Deras lärare hade läst Maria Gripes moderna klassiker Tordyveln flyger i skymningen (utgiven av Bonnier Carlsen) högt för klassen och på vår fråga om vad de tyckte var svaren ”bra, spännande” från några, men ”långsam, märkliga ord” från desto fler.

”Alltså, jag älskar er, eller jag menar era böcker… men Tordyveln var ingen favorit”, tyckte Artin (killen på bilden, ovan). En tjej tyckte att Tordyveln funkade väldigt bra som radioföljetong – skön och mysig att somna in till. De flesta var överens om att boken hade varit svår att läsa på egen hand och såg också fram mot den kommande filmen.
På frågan vad de gillade för böcker var det en hel del Bonnier Carlsen-böcker som kom på tal: serierna Dagbok för alla mina fans, Drakhjärta, Alex Rider, Arvtagaren, One Piece med flera. Vi undrade också vad de skulle vilja läsa, som de ännu inte läst. ”Fler zombies i böckerna” var det ett gäng killar som tyckte. En tjej tyckte att hästböckerna kunde bli lite likriktade, inget hände, bara samma samma: en tjej som åker på ridläger och så vidare. Här var förslaget ”zombies” återigen. Vi får väl ta till oss detta på något sätt.
De fick också frågan vad de gillar förrutom att läsa och då började det skrikas ”TEVESPEL”, särskilt högt från de här killarna:

Vad är det som är så bra med tevespel, undrade vi? ”Man kan påverka handlingen” blev svaret, och det är ju såklart svårslaget.
Vi är alla lite uppiggade efter deras besök, och ja, nu får man väl tänka om helt enkelt: kan vi få författaren att skriva in en zombie i stallet?
Men OBS, som ungarna sa: ”INGA BILDER, vi vill fantisera själva.”

/Jeanna, redaktör

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.