Prosa & Marmelad – bloggträff på Bonnier Carlsen

I torsdags förra veckan anordnade vi bloggträffen Prosa & Marmelad här på förlaget. 30  bloggare trängdes kring borden för att träffa två av vårens aktuella författare: Lina Forss, vars andra ungdomsbok Tro, hopp eller kärlek? snart kommer ut, och Lauren Oliver, det amerikanska stjärnskottet som var med via videolänk från Portland i USA (yay, tekniken fungerade!). Hennes debutroman Resten får du ta reda på själv handlar om en tjej som får leva om sin sista dag i livet flera gånger (hon dör alldeles i början av boken!) för att ställa saker till rätta. Bokens förläggare Karin Lemon intervjuade Lauren om hennes skrivande, vad som är viktigt för att skriva en bra bok – ”to have a plot” var Laurens raka svar – och så fick vi höra om hennes företag, som är lite som en plantskola för blivande författare. Med sig efter kvällen fick alla manuset till Laurens nästa bok, Delirium, som släpps i Sverige i maj.

Efter det blev Lina Forss intervjuad av sin förläggare Lotta Bergqvist. De pratade om hur man skriver trovärdigt för ungdomar, om Linas egen bakgrund och uppväxt, samt om hur svårt det är att skriva om sex på ett bra sätt (det kan Lina). Vi fick också en sneak peak in i höstens stora projekt för Lina: boken Turk & Timotej, som hon har skrivit tillsammans med Niklas Krog. Där möts de två författarnas egna karaktärer en natt, och ja… ni fattar.

Kvällens lyxiga tilltugg stod Den franske bagaren Sébastien Boudet för. Hans nya bok är en kulinarisk resa genom Frankrike, och den fick vi verkligen följa med på. Getostar, surdegsbröd, handgjord tapenade, fikonmarmelad – och ljuvliga macaronger, med smak av karibisk choklad och äpple/kanel.

Bloggare, te, kakor – och böcker förstås.

Lauren Oliver direkt från Portland.

 

Lina Forss live!

Och kakor på vårt snyggaste fat.

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Prosa & Marmelad – bloggträff på Bonnier Carlsen

  1. Pingback: Lauren Oliver och Lina Forss på Prosa och marmelad | Boktipset tipsar

Kommentarer är stängda.