En bok blir film: Shoo, Douglas Foley!

Shoo bre går upp på bio i morgon! Därför tyckte vi att det var dags att ta ett snack med författaren till boken, Douglas Foley, som var uppe och hälsade på idag.

Red: Hur känns det att din bok har blivit film?
D.F: Det känns så klart väldigt bra. Många har velat filma Shoo bre men har inte lyckats få ihop pengarna. Men nu så… Jag hoppas och tror att det blir en succé, för de framför och de bakom kameran. De har gett allt för filmen.

Red: Har du varit inblandad i filminspelningen?
D.F: Inte så mycket. Jag läste igenom manuset, för bedömning, och har fått godkänna ändringar som regissören ville göra. Jag har varit med på inspelningsdagar och sånt, men jag lägger mig inte i för övrigt.

Red: Har du sett filmen redan? Vad tyckte du?
D.F: Jag såg en råkopia, och tyckte mycket om den. Den berör. Men sedan dess har de jobbat vidare med filmen, färgläggning, musiken osv.

Red: Kommer det att bli film av Shoo len också?
D.F: Jag tror det. Det beror lite på hur det går med Shoo bre. Blir den en publiksuccé så kommer producenterna och regissören och sätta igång med Shoo len direkt.

Red: Vad handlar din nästa bok om?
D.F: Nästa bok, Shoo mannen, blir den sista Shoo-boken. Det handlar om många saker, men säg så här: Två killar har varit vänner sedan länge. De gör mycket tillsammans, även kriminella saker. Men den ena sviker, grovt, och den andra måste komma underfund med hur han ska förhålla sig till det.

/Marcus, redaktör, och Karin, senior redaktör

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes . Bokmärk permalänken.