Förhandsvisning av Hungerspelen!

24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.

Igår fick några lyckligt lottade gå och se filmen vi av och till har tjatat om här på bloggen under de senaste månaderna. Det är ju alltid med skräckblandad förtjusning som man går och ser en filmadaption av en bok man älskar. Man längtar efter att se hur de gjort just den där scenen, hur de byggt alla coola grejer man föreställt sig eller hur regissören tolkat ens favoritkaraktär. Men samtidigt vill man absolut inte ha sin egen bild av berättelsen förstörd.

Så det var lite nervöst för mig och min kollega Martin. Ännu mer för Martin, kanske, eftersom han var redaktör för boken. Och visst finns det en del att tycka till om och analysera och kommentera. Och även om man inte håller med om alla ändringar och saker som har tagits bort så kan man förstå varför de gjort just så. Så på det stora hela finns det bara en mening som sammanfattar Hungerspelen:
Jäklar vilken film!

Gary Ross har lyckats göra en spännande men samtidigt vacker och gripande film av Suzanne Collins bok. Det är stundtals poetiskt, och även om det är en del action så är det inga oändligt långa scener med jakter och explosioner. Det är rakt på sak: brutalt och hemskt och korthugget på ett sätt som gör att filmen får en väldigt bra balans mellan adrenalinpumpande action och spänning med finstämt drama. En annan sak jag är väldigt glad över var att de behöll de komplicerade relationerna mellan huvudpersonerna. Det hade varit väldigt lätt att göra allt till en enkel kärlekshistoria, men filmen vågar vara både intelligent och utmanande samtidigt som den är oerhört underhållande. Och självklart sitter jag nu och längtar ihjäl mig till del två, Fatta eld!

Eftersom man hotades med utvisning om man så mycket som visade en kamera eller mobil när filmen börjat var det svårt att ta bilder, men så här såg det ut utanför biografen Park.

Och så här såg det ut när Martin blev intervjuad av TV4 här i huset! Vi väntar fortfarande på att få se om han blev bortklippt ur nyheterna eller inte.

Och varför inte kolla in trailern så länge?

Må oddsen alltid vara er gynnsamma.
/Marcus, redaktör

 

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes . Bokmärk permalänken.