Magi när konceptdesigner från Hollywood gör sin första egna bok!


Efter att ha utformat miljöerna i filmer som Shrek och Narnia gjorde Henrik Tamm sina första bokomslag och bokillustrationer i Martin Widmarks trilogi Tyko Flores äventyr. Suggestiva bilder som medverkade till en närmast filmisk upplevelse av Martin Widmarks spännande berättelse. Nu gör han sin första helt egna bok om katten Timmy och hans ninjagäng, som utkommer om ett år.

Men bilderna fick vi se redan idag, när han tittade förbi oss på Sveavägen. Och roligare kan man knappast ha i det här jobbet, än när man får ta del av material som detta!

 

Här har vi Ninja Timmy:

 

 
 Och här har vi en av alla de farkoster som svävar över den magiska staden:

Så här berättar Henrik att han fick inspiration till att skriva om katten Timmy:
”Jag var i Peking och skulle föreläsa om animation på universitetet där. En i sällskapet fyllde år och på kvällen hade vi samlats för ett ”surprise party” på ett hustak i gamla Peking. Vi satt där och åt tårta och såg ut över stan. Då kom det fram en liten grå gatukatt som ville ha tårta. Han var inte alls intresserad av att bli klappad, det var bara gräddtårta som gällde. Hur han kommit dit vet jag inte, förmodligen hade han tagit sig dit över andra hustak och alla de vajrar och rör som låg som ett virrvarr över taken. Nästa dag var jag i en jättegammal leksaksaffär som drivits av samma familj i flera generationer. Allt de hade var handgjort och var bland de mest fantastiskt roliga kreationer jag någonsin har sett. Det blev sedan inspirationen för Alfreds leksaksaffär. Efter de två händelserna började det växa fram en idé…”

Håll utkik på bloggen, vi kommer lägga ut fler bilder!
//Jeanna, redaktör

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.