Linnea och Amelie i Lund

Hejsan!

Vi är två bokbloggare, Amelie och Linnea, och just nu är vi nere på en litteraturfestival i Lund, kallad LitteraLund. Här följer vi Bonnier Carlsens utländska författare, Josephine Angelini när hon pratar om sin bok Helena med Lunds ungdomar och press. Vi har även fått äran att själva intervjua henne, och den hade vi tänkt lägga upp här på bloggen senare.

Idag steg vi upp tidigt (typ natt enligt oss morgontrötta) för att ta tåget ner till Lund, där vi kom fram lagom till att Josephine Angelini gjort klart sitt föredrag inför cirka 300 av Lunds niondeklassare. Imorgon ska hon hålla det igen, och det ska bli väldigt kul att se!

Vi presenterade oss, och hon var hur trevlig som helst. Båda var lite nervösa innan, men att prata Josephine visade sig vara jätteroligt och inte det minsta läskigt.

Sedan åt vi lunch med Josephine, hennes man, och förläggarna Hanna och Karin från Bonnier Carlsen. Supertrevligt! Dock lite svårt att prata engelska i början, men det visade sig flyta på riktigt bra. Bättre än väntat i alla fall, hehe.

Kvar på schemat var att vi intervjuade Josephine, och vi satt även med när hon blev intervjuad av tidningen City Skåne.

Det är verkligen intressant att lyssna på när författare pratar om sina böcker, och Josephine berättar om så roliga saker. Vi har båda läst Helena och fortsättningen Hades, och det är jättekul att få höra henne prata om böckerna och bakgrunden bakom dem. Vi tycker båda till och med mer om Hades än Helena, och det visade sig att Joesphine själv också tyckte det eftersom hon kände att hon utvecklade sitt skrivande i varje bok.

Det har varit en jättespännande dag, och nu ska vi snart gå och sova så vi är pigga imorgon. Förhoppningsvis har vi bättre tur med internetuppkoppling imorgon också, för just nu är vi väldigt bittra på att WiFi verkar vara något som inte fungerar här i Lund.

Godnatt! Så ser vi fram emot en till überkul dag imorgon!

Glada hälsningar,
Amelie & Linnea
http://www.ameliesboktips.blogg.se
http://www.boknea.blogspot.com

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen och märktes . Bokmärk permalänken.