Vi intervjuade Josephine Angelini

Vi (Linnea och Amelie) fick chansen att intervjua Josephine Angelini när vi var i Lund. Vi var båda lite nervösa eftersom ingen av oss intervjuat någon förut. Men vi fick svar på lite frågor!

Hur fick du idén till Helena?
Jag såg ett ex av Iliaden och Romeo och Julia bredvid varandra, och tänkte att ingen har återberättat kärlekshistorien om Helena och Paris av Troja i en modern tolkning. Då tänkte jag att eftersom ingen annan gjort det så får det väl bli min uppgift.

Har du skrivit mycket innan Helena?
Jag jobbade som manusförfattare förut, men jag lyckades aldrig sälja mina manus till någon. Så jag har skrivit mycket, men inte som bokförfattare före jag skrev Helena.

Vad hände när du skrivit klart din bok? Hur gick det till när boken blev publicerad?
När jag skrivit klart boken kände jag lättnad. Jag hade faktiskt lyckats med att skriva en hel berättelse från början till slut. Den var äntligen klar! en hel bok! Min man läste den och tyckte den var jättebra, och utan att jag visste så skickade han in den till en manager som gillade den och skickade vidare till ett förlag som ville ge ut den. Så satt jag i pyjamas en morgon, och fick ett telefonsamtal om att de ville ge ut min bok! Utan att ens veta att den blivit inskickad. Allting gick väldigt fort.

Har du några boktips unga läsare?
Först och främst Hungerspelen – om du inte har läst den så borde du! Bokserien The Mortal Instruments av Cassandra Clare är också ett tips. Boken Die for me av Amy Plum rekommenderar jag starkt. Även allt av Jane Austen är riktigt bra. Särskilt Pride and Prejudice, som är min favorit och en bra bok av henne att börja med. Det visar verkligen en stark utveckling hos huvudpersonen Elizabeth Bennet.

/Amelie & Linnea
http://www.ameliesboktips.blogg.se
http://www.boknea.blogspot.se

Detta inlägg publicerades i Bonnier Carlsen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vi intervjuade Josephine Angelini

  1. Hermione Chaid skriver:

    Vad bra! Kan jag få skriva en artikel om denna intervju- eftersom jag är en medlem i min skoltidning??

  2. Bonnier Carlsen * skriver:

    Hejsan! Det går jättebra för oss. Låter spännande!

    /Amelie och Linnea

Kommentarer är stängda.