Sveriges mest lästa bok?

Så här ser det ut när vi pratar pixiböcker och planerar för framtida utgivning. Vi som jobbar med pixi är redaktionschefen/pixiförläggaren Ulrika Caperius och redaktörerna Martin Harris och Marcus Olsson (jag alltså, bakom kameran). Notera de nya fina kartongerna på bordet som pixiböckerna snart kommer att synas i. Formen och illustrationerna står så klart Ingela P Arrhenius för.

Så vad fick vi gjort egentligen? Vi pratade lite om vem av oss som ska jobba med vilka titlar under nästa år. Till mitt förtret får jag ibland höra folk som tror att det inte ges ut några nya pixiböcker – men av de 36 titlar som kommer ut varje år är omkring hälften helt nya.

Vi pratade också om en ny temabox (alltså tio pixiböcker i en liten snygg liten låda). Efter allt kul vi haft med dem är nu en ny box på gång. Tidigare har vi haft Djur, Klassiska sagor, Jul, Kalas, Fordon, Semester och Ska vi leka?. Puh. Vad ska man hitta på härnäst? Vi tror att vi vet, men än så länge är det lite hemligt … Tills dess, hör gärna av dig till oss om du har en bra idé till en pixibok!

/Marcus, redaktör

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sveriges mest lästa bok?

 1. Sara skriver:

  Jag söker med ljus och lykta efter bilder på pixiböcker utgivna före 1990 (med andra ord; de som fanns då jag var barn). Väldigt många minns jag, men långt ifrån alla. Förstår att det vore ett enormt arbete att lägga upp, men det finns så många favoriter jag glömt bort titeln på, men som jag garanterat skulle känna igen på bild och kunna leta upp och köpa. Ett bildarkiv vore toppen!

 2. Marcus skriver:

  Hej Sara! Det vore verkligen inte dumt att ha ett bildarkiv över alla titlar, särskilt för oss som jobbar med pixi. Men som du säger är det ju ett ganska stort jobb. Kanske får vi tid till det en dag! Tills dess får du gärna höra av dig om du kommer på någon titel du verkligen, verkligen saknar så ska jag försöka leta upp den. Hm, kanske ska lägga upp några favoriter här på bloggen i alla fall! /Marcus

  • Sara skriver:

   Jag har några titlar som jag på rak arm vet att jag skulle vilja få tag på igen. Vem hör jag av mig till då?
   Mvh Sara

   • Marcus skriver:

    Hej! Tyvärr går det ju inte att köpa gamla titlar annat än i de serier som för tillfället säljs i butik. Men vi ger ut sex serier per år med en blandning av gamla och nya titlar, så säg till om du har några favoriter så ska vi se om vi kan ge ut dem igen!
    /Marcus
    PS Håll utkik efter pixiadventskalendern i år, med en bok bakom varje lucka.
    http://www.adlibris.com/se/bok/pixiadventskalender-9789163876639

 3. Sara skriver:

  Här kommer några av de titlar jag saknar:
  Adventskalendern (nr 906)
  Annikas aviga morgon
  En grå elefant (nr 354?)
  Mors lilla Olle (nr 397)
  Röd och Blå
  Mitt dagis (nr 401)
  Igelkottens flygtur (nr 405)

  Som en liten parentes kan jag nämna att den första bok jag älskade så mycket att jag memorerade utantill som liten, var ”Sagan om grisen som inte ville gå hem”. Den har jag i min ägo igen och blir lika nostalgisk varje gång jag läser den =)

 4. Marcus skriver:

  Hej Sara!
  Jag har letat i pixiarkivet och hittat ”Mors lilla Olle” och ”En grå elefant”. De går inte att köpa men om du mejlar mig din adress så skickar jag dem gärna (marcus.olsson[at]carlsen.bonnier.se).
  För de andra titlarna gäller:
  Adventskalendern (nr 906) Ingår i ”Pixibox jul” som går att köpa här: http://www.adlibris.com/se/bok/pixibox-jul-9789163869938
  Igelkottens flygtur (nr 405) – Ingår i ”Pixibox Semester” som går att köpa här: http://www.adlibris.com/se/bok/pixibox-semester-9789163871108

  Följande titlar går tyvärr inte att få tag på just nu:
  Annikas aviga morgon (pixiserie 106)
  Röd och Blå (pixibok nummer 180)
  Mitt dagis

  Vänliga hälsningar,
  Marcus

Kommentarer är stängda.