Törs du läsa med tonåringar?

Vi vill träffa förmedlare av tonårsböcker på Bok & Bibliotek nästa vecka för att prata om hur man kan läsa böcker med tonåringar. Är du lärare, skolbibliotekarie eller har du andra funderingar kring hur man kan läsa med tonåringar? Läs mer nedan och anmäl dig så ses vi på torsdag!

Ungdomsböcker
Läser du skönlitteratur med klasser på högstadiet eller gymnasiet? Eller har du gett upp eftersom det blir så mycket stön och suck och gruppdiskussioner som går helt över styr? Eller får du till bra samtal om vad det är att vara människa, man, kvinna, ung, demokrati och diktatur utifrån berättelserna ni läser?

Oavsett ditt svar på de här frågorna är du varmt välkommen till Bonnier Carlsens monter B04:02 på Bok och Bibliotek i Göteborg kl. 17:00 torsdagen den 27 september. Ta med dig dina egna erfarenheter och byt idéer med andra kollegor och förlagsfolk från Bonnier Carlsen! Vilka böcker funkar/funkar inte? Vad är ett ”svårt” ämne? Läser alla i klassen? Hur gör man samtalen om boken meningsfulla för alla?

Anmäl dig på redaktion@carlsen.bonnier.se senast den 26 september! Förutom samtal och idéer bidrar vi på Bonnier Carlsen med en temalista med lästips och en bok skickas också hem till dig efter mässan.

Bonnier Carlsen-gänget är …
Lotta Bergqvist: Förläggare och redaktör för allt från bilderböcker, lätt-att-läsa-serier, böcker för slukaråldern till de äldsta tonåringarna. ”Är och förblir en bokslukare trots eller tack vare? att svenskan på gymnasiet var en kamp för överlevnad när total anarki härskade i klassrummet och vår lärare nervöst sög på det som stod tillhanda såsom kritor eller filmdukssnören.”

Ulrika Caperius: Vår snabbpratande redaktionschef, som inte bara tar hand om personal och rutiner utan också är förläggare för några av våra svenska författare och för den klassiska PIXI-boken. ”Jag fick skolbiblioteksprat med frukostgröten hemma (tack mamma) men kan faktiskt inte ens minnas om vi hade något skolbibliotek på högstadiet. I åttan fick vi i alla fall läsa och recensera Anna Karenina, men jag är inte säker på att någon alls fattade vad den egentligen handlade om. Lite för avancerad, möjligtvis.”

Eva Dahlin: Bonnier Carlsens litterära chef, vår kompass och kapten. Är också ansvarig förläggare för våra bilderböcker. ”Jag hade en engelsklärare som högläste Berts betraktelser – på SVENSKA! – i NIAN! Noll utmaningar alltså.”

Karin Lemon: Ansvarig förläggare för vår utgivning för 9 – 19 åringar. Har ett finger i bilderbokssyltburken också. ”Skolbibliotekarien Rakel var hjärtat och hjärnan i min högstadieskola. Min gymnasielärare var från Skåne och gav sig aldrig innan vi grundligt gått igenom ’sprrrråket och stilen’ i det vi läste.”

Lisa Lewin: Vår nytillträdda PR- och informationsansvarig på Bonnier Carlsen med ett omväxlande förflutet som te x projektledare på Palatset och bilderbokstok på Kulturhuset Stockholms Rum för Barn, som tycker att alla borde läsa barnböcker – stora som små! ”Ett smultronminne från skolan är den där gången då min bästis Lina, vår knäppskojiga kamrat Gloria och jag själv parkerade oss i Mariaskolans lilla skolbibliotek varendaste, varje rast under hela höstterminen, där vi idogt författade på vår bok om den erbarmliga lilla gatuflickan Eva. Stor litteratur tyckte vi! Mästerverket har dessvärre tappats bort – men vi hade hemskans roligt.”

Karin Schyffert: Vår marknadschef som kan trolla fram ett skyltställ i form av en likkista eller en läskampanj med bara tre tryck på sin iPhone.

Vi ses i Göteborg!

Om Ulrika

Jag är en snabbpratande redaktionschef, som inte bara tar hand om personal och rutiner utan också är förläggare för några av våra svenska författare och för den klassiska PIXI-boken. Just nu läser jag helst böcker av John Green.
Detta inlägg publicerades i Böcker, Bonnier Carlsen, Event och märktes , , , . Bokmärk permalänken.