Lästips för årets mysigaste och rysligaste årstid

Finns det en bättre tid än hösten att kura ihop sig i soffan med en bra bok? Löven har fallit av träden, regnet piskar mot fönsterrutorna och vinden ylar i novembermörkret. Så oavsett om du firar Halloween eller Alla helgons afton eller bara sitter inne och drömmer om zombies kommer här våra mysigaste och rysligaste lästips för en riktigt ruggig höst!

För de minsta
En liten skär och alla ruskigt rysliga brokiga. Ruskiga typer, slemmiga monster, kusliga spöken, väsande häxor, gnisslande fönster, slingrande fingrar, darrande skelett, dansande gastar, smygande skuggor – lagom ruskigt ordvrängeri och bildtrolleri med Carin och Stina Wirsén!

Resan till världens farligaste land. ”Den som seglar över världens största hav, där vattnet blivit många sjömäns grav, kommer till en mörk och kuslig strand i världens allra farligaste land.” Malte Persson och Rui Tenreiro har här skapat en helt underbart kuslig äventyrsroman i bilderboksformat!

För de inte fullt så små
De spökande prästerna av Martin Widmark och Christina Alvner. Nelly Rapp har lärt sig att klara av monster och andra farligheter med hjälp av lugn, lärdom och list. Men räcker det när en kyrka är utsatt för den värsta formen av spökeri?

Det spökar Sigge av Lin Hallberg och Margareta Nordqvist. Halloween, spökerier, en läskig häxa och Sigge såklart!


För de lite äldre
Den magiska kappan. Mystiskt spännande, tät och suggestiv barnroman i bästa Maria Gripe-stil av kritikerrosade Katarina Genar

Liesl & Po. Spöken, en elak styvmor och jakten på världens mäktigaste magi – perfekt högläsningsbok för alla åldrar av succéförfattaren Lauren Oliver!

Familjen Considines förbannelse. Äntligen ny bok av Gareth P. Jones, författaren till succén Tvillingarna Thorntwaites testamente! Möt kusinerna Considine. Sju förtrogna. Sju som delar en mörk hemlighet. Sju som på natten förvandlas till något helt annat…

Percy Jackson: Striden om Olympen av Rick Riordan. Den avslutande delen i en av de mest framgångsrika serierna någonsin i USA. Fullspäckad med action och hjältedåd – och monster av alla möjliga slag!

För de nästan vuxna (och de fullvuxna)
Fruktan, tredje delen i Charlie Higsons ruggigt spännande serie De levande döda. Alla över fjorton år förvandlas till blodtörstiga zombies. Alla andra måste lära sig att överleva i ett London som ständigt hotas av nya katastrofer. Vågar du läsa?

Vampyrer är så klart alltid aktuella så här års. Här är några av världens mest framgångsrika blodsugarserier: Vampire Academy av Richelle Mead, House of Night av P.C. Cast och Night World av L.J. Smith!

Ryslig läsning!

/Marcus

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lästips för årets mysigaste och rysligaste årstid

  1. Fanny skriver:

    Redan inne på serierna ”De levande döda”, ”Vampire Academy” och ”House Of Night”..

Kommentarer är stängda.