Äntligen bokrea!

Vilka böcker tänker du köpa på bokrean?

Så var den i full gång igen. Här på förlaget har vi jobbat med bokrean sedan den senaste tog slut. Böcker som trycktes särskilt för bokrean behövde nämligen vara klara i augusti. Vilket betydde en eeeeeevighetsväntan tills vi fick se dem i butik. Men nu är de fina böckerna äntligen på plats i boktravarna! Min favorit från vår egen realista är Maria Gripes Tordyveln flyger i skymningen med passande suggestivt och supersnyggt omslag av Lina Bodén.

9789163873881

Bokrean är ju ett ypperligt tillfälle att snubblande hitta fram till böcker man inte visste att man behövde. Så det var precis vad jag och Sara gjorde idag. För egen del fick jag bland annat inhandlat Lennart Hellsing och Poul Ströyers Summa Summarum och en underbar samlingsvolym med tre bilderböcker av Shaun Tan.

Så alla ni som sitter hemma och väntar på att vintern ska ta slut; idag kändes det som att den gjorde det. Ge er ut och upplev vimlet i en riktig bokhandel!

bild[4]

Bokrea på Hedengrens

bild[5]
Klassiker: Barna Hedenhös i världsrymden.

Visste du förresten att …

  • Bokrean har funnits sedan 1920-talet
  • I bokreans barndom fick man bara sälja böcker som var äldre än fem år
  • Under 1970-talet började man för första gången trycka upp böcker särskilt till bokrean (tidigare hade man bara sålt böcker man ville bli av med).
  • Sverige är bäst i världen på bokrea! Läs mer i Svenska Förläggarföreningens rapport om bokrean då, nu och i framtiden.
Detta inlägg publicerades i Böcker, Bokförlag, Event och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äntligen bokrea!

  1. Jonna Lindberg skriver:

    Maria Gripes ”Tordyveln flyger i skymningen” läste jag om för bara ett par månader sen – den är helt fantastisk. Det är en av mina absoluta favoritböcker. Denna gång lyssnade jag faktiskt på den, och den funkar väldigt bra som ljudbok också med Tomas Bolme som inläsare. Det kan jag tipsa om!

  2. Marcus skriver:

    Tomas Bolme läser så himla bra, den ska jag kolla in. Tack för tipset!

Kommentarer är stängda.