Vi bjuder in till bloggstafett om ”Förr eller senare exploderar jag”

Vi på Bonnier Carlsen sitter högst upp i det vackra förlagshuset på Sveavägen 56. På våningarna under huserar de pampiga vuxenförlagen, och där ränner legendariska romanförfattare i korridorerna till höger och vänster.

Det är inte så att vi känner oss osynliga, vi som sitter på våning fem och  sysslar med litteratur för de lite yngre läsarna. Vi vet hur viktig vår utgivning är, hur fantastiska våra författare är och att vi når många, många läsare med våra böcker.

Men ibland kan man väl känna att i övriga huset, där kanske man bryr sig mer om en ny … Läckberg, Leif GW eller kanske en Sofi Oksanen-roman, för den delen. Det SNACKAS, i hela förlagshuset, på alla våningar, på marknadsavdelningen, när dessa och andra giganter släpper något nytt.

Men runt jul hände något.
Det började surras.
”Har du också läst…?”
”Visst är den fantastisk, den där boken med dödskallen på…?”
”Jag grät halva natten, kunde inte sluta läsa…”

Det var som en smärre jordbävning i Bonnierförlagens hus när Förr eller senare exploderar jag av John Green utkom på svenska. Plötsligt skulle säljar-Bosse snacka Bonnier Carlsen-roman! Webbgänget diskuterade omslaget! Marknadsförarna grät ikapp! ALLA pratade om boken.

Och det spred sig utanför huset. I Svt GoKväll lyftes den. På DNs kritikertopplista vågade man sig på att sätta en ”crossover”-roman – hade det hänt tidigare ens? (Ja, med en viss Cirkeln – men strunt samma). Det bubblades. Snackades. Hyllades.

Det här var förstås något som många bloggare hade gjort länge, ända sedan boken kom på engelska under våren 2012.

Och i går fick vi träffas, och prata om boken tillsammans.  Vi på Bonnier Carlsen bjöd in till ett samtal, om romanen. Lisa Bjärbo, författare och känd bloggare från Onekligen.blogspot.se höll i samtalet. John Green-fans och bloggare från när och fjärran kom på besök. Och det var mycket, mycket trevligt. ( Mer rapport och bilder från detta kommer i nästa vecka.)

Nu bjuder vi in till bloggstafett! Både ni som var med den 21/3, och alla andra, inbjuds att skriva om valfri del ur boken. Förutsättningen är förstås att du har läst den.

Vi lyfter ditt inlägg här, på vår blogg, på vår hemsida, i vår facebook och twitter.
Och vi vill gärna att du länkar, dels till inlägget innan och dels till inlägget som kommer efter!

Anmäl dig här i vårt kommentatorsfält, eller hos mig på tove.kullenberg@bonnierforlagen.se

Vi fortsätter helt enkelt att prata och skriva om denna fantastiska roman!

//Tove

Detta inlägg publicerades i Bokförlag och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vi bjuder in till bloggstafett om ”Förr eller senare exploderar jag”

  1. lasaochlyssna skriver:

    Jag är gärna med och stafettar! Skriver gärna om van houten. Och vill gärna komma på fler träffar om jag får!
    Mvh
    Helen/läsa&lyssna

  2. Jag vill också vara med. Jag skrev om bloggträffen+stafetten idag på min blogg. http://www.boktjuven.com/2013/03/jag-snokade-hos-bonniercarlsen.html

  3. Pingback: Bloggstafett: Förr eller senare exploderar jag | Jonna Lindberg

  4. Pingback:   Bloggstafett om John Greens ‘Förr eller senare exploderar jag’: Vad låter du definiera dig? | Barnboksprat

Kommentarer är stängda.