Moa ”Homecoming Queen” Herngren gästbloggar

Den 18 april utkommer Homecoming Queen av Moa Herngren, och denna vecka gästbloggar hon hos oss. Och hon delar med sig av en hel del minnen!
För jo, visst är det så att Moa själv har varit Homecoming Queen… (Bildbevis följer!)

Hej!

Jag heter Moa Herngren och är författare och har fått den stora äran att blogga här en liten stund! Anledningen till det är att min nya bok Homecoming Queen  släpps 18:e april på Bonnier Carlsen. Det känns väldigt spännande och speciellt på flera sätt. Dels för att det är min första ungdomsroman och dels för att boken handlar om något som ligger mig väldigt nära om hjärtat – nämligen att vara utbytesstudent i USA.

Året var 1986 när jag själv gjorde resan över atlanten för att dimpa ner i mellanvästern precis som My i min nya bok gör. Jag hade aldrig rest så långt förut och aldrig helt ensam. Det jag visste om USA var att presidenten var en gammal skådis som hette Ronald Reagan, att min favorit tv-serie Dallas var därifrån och att min favoritartist Prince också bodde där. Min fantasi om landet jag skulle bo i under ett år var en slags fantasi om alla de där tre sakerna: Prince, Dallas och Ronald Reagan. Men inte mycket blev som jag hade tänkt mig. Ingenting blev faktiskt som jag hade tänkt mig eller som jag hade föreställt mig. Det är bland annat det som min bok handlar om. Den handlar också om att hitta sig själv, att som 16-årig ateist hamna i det superreligiösa bibelbältet och om kärlek och vänskap. Den handlar om att försöka passa in och att gå vilse i allt och försöka hitta ut. Och om att våga det man är allra räddast för. Jag hoppas att ni kommer att tycka om den! Och att ni vill hänga med här när jag gästbloggar ett tag!

Jag kommer även bjuda på ett antal förnedrande bilder på hur jag såg ut när det begav sig. Jag börjar med den här. Jo, det är jag! Jag försöker se glad ut men är nog mest i totalchock och förundrad över att jag just har blivit krönt till Homecoming Queen!

 moa h

Detta inlägg publicerades i Bokförlag. Bokmärk permalänken.