Lyssna på Lennart Lordis andra logglåt!

För alla Lennart Lordi-fans finns det nu en låt även till hans andra loggbok, Nödsignal från horisonten. Låten heter Maria och jag och du kan lyssna på den via Lennart Lordis blogg.

omslag-maria-och-jag

Känner du Lennart Lordi? Om inte så tycker jag att du ska kolla in hans två loggböcker, Utsikt från livets planet (bok 1) och Nödsignal från horisonten (bok 2). De jämförs ofta med böckerna om Greg, Dagbok för alla mina fans, och böckerna om Sune, Tzatsiki och Semlan och Gordon. Det tyckte i alla fall elvaåringen som tipsade bibliotekarien på bloggen Carolina läser. Han tyckte också att boken var ”riktigt, riktigt bra, och du borde läsa den faktiskt”.

För oss som jobbar med barn- och ungdomsböcker värmer det extra mycket när läsarna verkligen, verkligen gillar böckerna. När barnen tipsar skolbibliotekarien om en bok istället för tvärtom. Och det är inte alla som lyckas hitta tonen på ett så träffsäkert sätt som Tove Berggren. Eller som Ella i klass 5D uttryckte det: ”Killen i boken tänker som ett barn gör och inte som en vuxen tror att barn gör”. Bästa. Recensionen. Någonsin.

Klart slut /Marcus

9789163871504-1     9789163874390

Detta inlägg publicerades i Böcker, Bonnier Carlsen, Författare, Illustratörer och märktes , , , . Bokmärk permalänken.