”Men vaddå, ska folk alltså läsa boken? Och tycka saker om den?” – Janina Kastevik skriver om läsarreaktioner

Den här veckan gästas vår blogg av Janina Kastevik, författare till ”Slottet av is”. Hennes tidigare inlägg kan du läsa här: måndag och tisdag.

Slottet_av_is_JaninaKastevik

”Men vaddå, ska folk alltså läsa boken? Och tycka saker om den?”

Nu har min bok Slottet av is funnits i butik i ett par veckor. Och det har börjat komma reaktioner från folk som har läst dem. Två barn har hört av sig! Det gjorde mig helt otroligt glad och stolt. Det har även ramlat in en hel del mejl och sms från vuxna, och det är också jättekul. Tanken när jag skrev var nämligen att Slottet av is skulle fungera bra som högläsningsbok. Och en bra högläsningsbok, den ska både fånga barnet som lyssnar och den vuxna personen som läser, tycker jag.

Innan jag själv började skriva tänkte jag nog att författare oftast var kändisar som det bara drällde in beundrarmejl till. Men så är det naturligtvis inte. Det är bara en liten, liten del av alla författare som är kända, rika och berömda. Och de flesta uppskattar nog verkligen när en läsare hör av sig och berättar vad han eller hon tycker.

Det gör i alla fall jag! Att min bok finns där ute i världen nu, att ni kan välja att läsa eller inte läsa den, att ni kan tycka saker om den (bra eller dåliga), det är ju faktiskt helt sjukt häftigt.

Janina Kastevik

Detta inlägg publicerades i Bokförlag. Bokmärk permalänken.