Sista gästinlägget från Janina Kastevik – ”Men ska du inte skriva en deckare, i alla fall?”

Men ska du inte skriva en deckare, i alla fall?

Den frågan får jag ganska ofta. Jag har nämligen jobbat som domare i flera år, så visst har jag hyfsad koll på polisarbete, mordvapen och kriminalteknik. Och det är säkert väldigt nyttigt om man ska skriva deckare. Men just för att jag har jobbat med verkliga brott så är jag inte ett dugg intresserad av att skriva krim. Det skulle ju vara som att sitta kvar på jobbet, fast jag hade gått hem.

Nej, jag vill skriva om barndomen; om familjen, kompisarna, mörkrädslorna och lyckotårarna. Gärna kryddat med det magiska och det fantasifulla. Jag vet inte hur många fler böcker jag kommer att få tillfälle att ge ut, men jag hoppas att det blir riktigt många! Och jag tror jag kommer att pendla mellan det vardagsrealistiska och det fantastiska när jag skriver, precis som jag gör i Slottet av is.

Jag vill skriva om det som rör mig på ett djupt personligt plan, och jag vill utforska olika ämnen och berättarstilar. Så vad än nästa bok blir för sort, så kommer den i inte att likna Slottet av is. Den är nämligen alldeles sin egen – min allra första bok i världshistorien.

Men deckare, det blir det nog inga. I alla fall inte för vuxna.

Tack för att ni har läst den här veckan! Och varmt lycka till med ert eget läsande, högläsande, bokpratande eller skrivande.

Janina Kastevik

Slottet_av_is_JaninaKastevik2

Tack Janina för att du har skrivit här hos oss!
Ni missar väl inte att läsa Janinas debut – Slottet av is?
Här hittar ni hennes vanliga blogg, BLÄDDRA! BLÄDDRA!  

Detta inlägg publicerades i Bokförlag. Bokmärk permalänken.