Martin Widmark leder världsrekordförsök i läsning!

På Världsbokdagen, tisdagen den 23 april, deltar över 4000 elever i klass 4 och 5 i ett världsrekordförsök i regi av Martin Widmark under Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Målet är att arrangera världens största läslektion.

Med utgångspunkt i den nya boken i serien om Nelly Rapp, Vampyrernas bal, leder Martin Widmark en läslektion på 32 minuter med start kl 10.00.

Martin Widmark är Sveriges mest lästa barnboksförfattare, känd för bland annat böckerna om LasseMajas Detektivbyrå. Han är också initiativtagare till En läsande klass, en femårig satsning för att öka svenska barn och ungdomars läsförmåga, i samarbete med bland annat Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Skolledarförbundet.

 – Att kunna läsa är idag en förutsättning för att kunna delta fullt ut i samhället. Vi har idag fått en tydlig vattendelare bland befolkningen där en allt större del hamnar i utanförskap på grund av att de inte kan läsa, säger Martin Widmark. 

– Det är påtagligt att elever som tränas i läsförståelse lyckas bättre i tester. Att arrangera världens största läslektion är ett utmärkt tillfälle att uppmärksamma hur viktigt det är, säger Martin Widmark.

340 barn kommer att finnas med på plats i Konserthuset i Göteborg, där Martin Widmark arrangerar lektionen. Över 4000 barn runt om i Sverige kommer att delta i lektionen via nätet.

Detta inlägg publicerades i Bokförlag. Bokmärk permalänken.