LitteraLund – en dröm för alla barn- och ungdomsboksvänner!

En apriltorsdag gick tåget från Stockholm till Lund och ombord satt jag förväntansfull, nästintill pirrig, inför mitt första besök på den festival som avrundar LitteraLundåret 2012/13.

IMG_1259 IMG_1261

Tove Berggren och Amanda Hellberg på plats i Domkyrkoforum

IMG_1255

Gratulationer till ALMApristagaren ISOL

Och så bra det blev! Och så kul! Och så givande på många sätt!

Nya inspirerande bekantskaper och kära återseenden i skön harmoni. Lite mingel och Tove Berggrens magiska föredrag inför en teatersalong full av barn. Författarsamtal och idékläckning.

IMG_1263IMG_1267

Tove Berggren fängslar barn och vuxna på Lilla Teatern

IMG_1272

Och får skriva autografer när föredraget är till ända.

Bara ett år kvar till nästa bokfest i Lund!

/Karin, senior redaktör

OM LITTERALUND

”Genom berättandet skapar varje människa sig en röst. Berättandets kraft rör sig magiskt och livsbejakande mellan ord, bild, ton och röst. Den tysta berättelsen, den muntliga berättelsen, bokens berättelse, andras berättelser. Och den egna berättelsen. Möjligheten till delaktighet – att själv skapa, publicera och framföra. Det är det LitteraLund handlar om.

LitteraLund är en betydelsefull arena för barn- och ungdomslitteraturen i Sverige. Året runt erbjuder LitteraLund arrangemang och projekt som alla syftar till att ge barn- och ungdomslitteraturen högre status och att uppmuntra läslust, eget skrivande och kreativt skapande.

LitteraLund samarbetar med ett flertal bokförlag och andra aktörer inom barnlitteraturområdet och vänder sig till lärare, bibliotekarier, fritidsledare, barn och ungdomar och deras föräldrar. Festivalveckan på våren, LitteraLund Festival, med konferens, skolprogram och offentligt program för barn och unga utgör den årliga kulmen för LitteraLund. Festivalen har ett varierat innehåll där boken står i fokus men där även teater, film, musik och berättande får stor plats.”

Läs mer på litteralund.se och låt dig inspireras redan nu!

Detta inlägg publicerades i Bokförlag, Bonnier Carlsen, Event, Författare och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.