Nytt inlägg från vår gästbloggande författare Tove Berggren: ”Jag har tänkt på en sak…”

”… nej, jag har nog tänkt på två, det finns grymt många saker som jag tänker på…” Och precis som Lordi så måste jag skriva ner tankarna för att inte tappa bort dem. Skrivandet är för mig ett sätt att hantera känslor, intryck och tankar. Att använda energin och glöden i en känsla, ett minne eller en upplevelse och forma något nytt. Einstein har sagt att logik kan ta dig från A till B, men fantasi kan ta dig hur långt som helst. Nyfikenheten på var det är någonstans och hur man hittar dit är också en anledning till varför jag skriver. Jag förundras ständigt över den kreativa processen – från att något INTE finns till ATT det finns.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har skrivit sen jag var barn och nog alltid drömt om att skriva för barn. Men drivkraften i första hand har varit att undersöka min röst, mitt språk och mina bilder, och det är det fortfarande. Att ta reda på vilka berättelser jag bär på. Och förhoppningsvis bär jag på fler berättelser som blir böcker. Men om det nu inte är så, kommer jag att fortsätta skriva för skrivandets skull: När månen är halv och isen mer blå än vit, i vägval och väntan, i storm och i stiltje – och när alla strumpor jag hittar är… udda!    

Jag vill fortsätta busa med begrepp och bokstäver – och LEKA! För jag tror på lekens betydelse också när man skriver. Och hittar man vägen in i det lustfyllda skrivandet, utan krav på prestation, så tror jag att det öppnar både gamla och nya dörrar. Katti Hoflin, verksamhetschef för Dunkers Kulturhus i Helsingborg, uppmanade i sitt invigningstal på Litteralund 2012 till att våga vara lite mer som Pippi Långstrump och utmana begreppen. Och att leka så mycket man kan för livet är kort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tove Berggren

Den här veckan gästas vår blogg av författaren Tove Berggren! Hon debuterade 2012 med ”Lennart Lordis Loggbok – Utsikt från livets planet”. I mars i år kom Lordis andra loggbok ”Nödsignal från horisonten”. Missa inte Toves sista gästinlägg på fredag!

Detta inlägg publicerades i Bokförlag. Bokmärk permalänken.