Bert, Sune, Håkan Bråkan – och Kip Jansson!

Hallå hösten!

Efter en låååång, härlig sommar är vi nu tillbaka på redaktionen, utvilade och glada. Jag ser fram emot en fantastiskt bokhöst, men det är inte alla som har solat och latat sig i sommar. Förutom alla fina böcker som har korrats och skickats till tryck så har några arbetat väldigt flitigt med att få ihop seminarier, samtal och workshops till årets största händelse – Bokmässan i Göteborg – där vi har 148 olika programpunkter med 31 författare och illustratörer. Den 26-29 september är vi på plats, hoppas att vi ses!

Under hösten kommer vi återigen att få sällskap av författare och illustratörer här på bloggen. Först ut nästa vecka är Lina Forss. Känns det inte okej att sommaren är slut? Dröm dig tillbaka till varma, solstänkta dagar i Linas fjärde bok om Timotej af Lilja, Vem kan segla förutan vind?

9789163874710-1

Kanske får vi även sällskap på bloggen av Anders Jacobsson, ni vet medskaparen till Sune, Bert och Håkan Bråkan. Han kommer nämligen med en ny serie böcker om Herr Allvarlig Kip Jansson här på Bonnier Carlsen. Den första boken, Skräcken på vinden, släpps i januari 2014, men här kommer ett litet smakprov. Det snygga omslaget är gjort av Åsa Ekström.

Skräcken på vinden

Så här skriver bokens huvudperson, Kip, själv:
”Jag har inte berättat hur jag ser ut än. Jag tittar på folks utseende på insidan. Om de har varma eller kalla hjärtan. Min pappas hjärta är så varmt att man kan steka ägg på det. Ja, de skulle nog bli vidbrända på någon minut eller så. Men okej.
Min bästis Marjaneh och jag har flera hemligheter. En hemlis är att det finns riktiga spöken på vinden. Det här är en riktig skräck!”

I augusti var det dags att ta nya författarporträtt av Anders, av fotografen Stefan Tell. Läs Stefans bloggrapport om hur det gick till!

Anders-Jacobsson_författarefoto © Stefan Tell / www.stefantell.se
Detta inlägg publicerades i Böcker, Bokförlag, Bonnier Carlsen, Författare och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.