Marie Oskarsson gästbloggar från bokmässan: lördagsexplosionen

Lördag

Det finns vissa saker man alltid förknippar med bokmässan på lördagar: ljudet av  rullväskorna fyllda med fynd som alla erfarna lärare och bibliotekarier drar efter sig, de extremlånga köerna i gångarna mellan alla utställningsbås, bristen på luft och det konstanta sorlet som aldrig tystnar.

bild[1]

Man behöver mycket kraft och energi för att orka en hel dag i detta. Så jag ser till att fylla på med hjälp av gott kaffe på den lilla kaffebaren Mahogny utanför mässan och kontinuerliga träffar med kompisar under dagen.

bild

Och så kan man kändisspotta. Jag ser Maria Montazami fotografera sig själv med mobilen vid lunch, Jessika Gedin beställa champagne i baren och  Lennart Hellsing bli omfamnad av fans i alla åldrar.

Sist på dagen sitter jag i GT/Expressens monter och pratar om att skriva om kärlek med författaren Emma Hamberg och GT:s kulturchef Ingrid Norrman. Hon har skrivit en roman för vuxna och jag för barn i lågstadieålder, men vi inser att det finns mycket som är gemensamt ändå. Kärlek och vänskap känns lika stark och är lika viktigt i alla åldrar.

/Marie

Detta inlägg publicerades i Event, Författare och märktes , , . Bokmärk permalänken.