Ge ditt barn ett språk – ABC bokstavslek

I torsdags invigdes utställningen ABC bokstavslek på Kulturhusets Rum för barn i Stockholm. Vi var på plats och firade med festliga författare, illustratörer, översättare, bibliotekarier och barnkulturarbetare. Så här såg det ut.

IMG_1391

IMG_1387

IMG_1385

IMG_1384

IMG_1383

IMG_1382

IMG_1380

IMG_1375

Så alla ni som bor i Stockholm uppmanas att ta med minst ett barn och leka loss bland bokstäverna (som finns på plats till februari). Idag infaller dessutom Internationella barndagen i Sverige, och då passar det ju särskilt bra att ge barnen lite bokstavslek. Enligt FN är det idag ”tänkt att alla delar av samhället ska fokusera på barnets behov och rättigheter” och enligt barnkonventionen ska alla barn ha rätt till utbildning och lek. Bokstavsleken känns särskilt viktig, för den leder vägen till språket, till berättelser och kunskap och ett rikare liv. Och om inte det är nog så kom ihåg att pennan, tangentbordet och twitter är mäktigare än svärdet.

Utställningen ABC bokstavslek pågår till den 28 februari och är helt gratis. ABCK1_Top

Illustration av Maria Nilsson Thore
Detta inlägg publicerades i Bokförlag, Bonnier Carlsen, Event, Författare, Illustratörer och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.