”I en tid då många gärna framstår som ”perfekta” i alla sociala medier, tycker jag att det är viktigt att lyfta fram en annan bild”

skracken

Den 9 januari har 2014 års första Bonnier Carlsen-bok recensionsdag: ”Skräcken på vinden” av Anders Jacobsson.

När Berts, Sunes och Håkan Bråkans ”pappa”, Anders Jacobsson, presenterar sin nye romanhjälte är det en kille med det största av hjärtan i den vimsigaste och varmaste av familjer i ett hus med ett brokigt galleri grannar, på en alldeles vanlig gata i en alldeles vanlig svensk stad.

Kip Jansson är en alldeles ovanlig kille med hjärtat på det rätta stället och en massa tankar som snurrar i skallen. När han grubblar extra mycket kallar bästisen honom för Herr Allvarlig men det gör inget för hon säger det inte retigt, inte som när några i klassen säger taskiga saker ibland. Mest är Kip glad – och lite lagom livrädd, för på vinden finns det spöken – på riktigt – fastän alla ju vet att spöken inte finns. Väl?

Författaren Anders Jacobsson har själv en stor (vimsig) familj, och har använt sitt eget liv som inspirationskälla:

– Jag har använt mitt liv, mina barn, min miljö och omgivning, relationer och händelser som en fond till Kips hela universum, säger Anders. Kip i sig är en fiktiv karaktär men pappa André – författaren – är kusligt lik en verklig författare som jag känner ganska väl…

– I en tid då många gärna framstår som ”perfekta” i alla sociala medier, tycker jag att det är viktigt att lyfta fram en annan bild. Kips familj är, liksom min egen, ganska rörig och vimsig. Men det betyder inte att den är mindre kärleksfull, säger Anders Jacobsson.

Här kan ni läsa mer om Anders!

Detta inlägg publicerades i Bokförlag. Bokmärk permalänken.