”Var bor du lilla råtta? I din hatt!”

14425b

”Vad gör du klockan åtta? Jagar katt!” En småbarnsklassiker som de flesta känner till, men som få vet vem som författat. Det var Britt G. Hallqvist, som på fredag den 14:e februari skulle ha fyllt 100 år.

I Britts gamla hemstad Lund händer en massa saker för att fira hennes födelsedag. Klockan 9 den 14:e februari visas en dramatisering av Britt G. Hallqvists versbok Festen i Hulabo på Teater Sagohuset. Elisabeth Landen har illustrerat flera av Britt G. Hallqvists verk och på fredag klockan 17 öppnar även en utställning med hennes bilder på Domkyrkoforum. Två timmar senare, klockan 19 hålls en jubileumskonsert i Lunds domkyrka. På lördag öppnar en utställning på Kulturen i Lund med illustrationer från antologin Gräset skrattar. 

9789163877711

Befinner du dig inte i Lund, eller om du i hemmets trygga vrå vill kunna ta del av den sångskatt Britt lämnat efter sig kan du läsa vår nya bok, Små saker, som ges ut som en del av firandet! Det är en jubileumsbok med Britt G. Hallqvists textskatt i urval. Den innehåller hennes texter i samspel med illustrationer av några av Sveriges allra främsta barnbokskonstnärer: bland andra Lena Andersson, Eva Eriksson och Charlotte Ramel. Visor, verser, dikter och texter att läsa högt, lyssna till, skratta åt, inspireras av eller reflektera över.

 

Om ni vill veta mer om Små saker, eller om Britt G. Hallqvist och vad som händer runtom i Sverige kring jubileet kan ni gå in på vår hemsida, eller på Britt G. Hallqvist sällskapets hemsida.

/Sarah, praktikant på BC

Detta inlägg publicerades i Bokförlag. Bokmärk permalänken.