Kalas!

I söndags gick sommarens hästigaste kalas av stapeln! För 10 år sedan släpptes den första boken om Sigge, Elina och alla kompisarna i Broby-stallet – Alla älskar Sigge!

9789163827129
av Lin Hallberg och Margareta Nordqvist och detta ville vi såklart fira!

Författaren Lin Hallberg bjöd in kollegor, förlagsfolk, hästmänniskor och barn som på olika vis korsat böckernas väg, att tillbringa en solig och härlig dag på landet med massor av klappande, gosande och kelande med huvudpersonerna, Sam och Sigge (japp– de finns ju faktiskt i verkligheten!)

bild[10]

Korv med bröd och härligt somrig jordgubbstårta till människorna och morots/knäckebrödstårta till hästarna!

Dagen avslutades med att de som var lyckliga nog att ha lämplig storlek fick rida på Sam och Sigge! Lyllos, lyllos dem!! Tänk att kunna säga att man har ridit på Sigge?

Här på förlaget är vi så otroligt stolta och glada över Lin och Margareta och över den här fantastiska serien som lockat tusentals barn att läsa och som ständigt hittar nya läsare, ligger på topplistorna och vinner priser. Nu närmast galopperar vi vidare mot nästa Siggeäventyr som blir ”Sam och Sigge och den första julen” och till redaktionen har Margaretas vintriga och stämningsfyllda illustrationer precis anlänt och vi är stumma av beundran! Det kommer att bli årets julklapp!!

 9789163879203
kommer i oktober

Vimmelbilder från festen:


bild[9] bild[8] bild[7] bild[6] bild[5]  bild[3] bild[2] bild[1]

Detta inlägg publicerades i Bokförlag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kalas!

  1. Grattis på 10-årsdagen!

  2. Malin Johansson skriver:

    Grattis Grattis, min dotter har alla böckerna och hon lästa dem i sträck ända böckerna hon läst och hon älskar dem.

Kommentarer är stängda.