Boktips med tema djur, del 1

I vår och sommar utkommer en mängd härliga böcker om olika djur. Böcker om hästar, vilda djurungar, hundar och magiska djuraffärer. Perfekt för alla djurälskare!

6-9 år

sigge_hemsida

Sommarens lediga dagar börjar lida mot ett slut, men vad gör det när man får ta hand om hästen Sigge? Klar för start, Sigge handlar om Elina och hennes stallkompisar som måste rida hästarna, som också varit sommarlovslediga, innan höstterminen startar. Ingela planerar träning för hopptävling och en långritt med övernattning. Innan det hinner det hända en olycka med hästarna. Är det Elinas fel och varför blev Sara Li så sur?

Köp boken på Adlibris!

Sam och Sigge och riddarbröderna berättar om riddarbröderna Eric och Simon och deras riddarhästar, Sam och Sigge!

samsigge_hemsida

Med sina hästar kämpar de mot drakar och trollkarlar bland äppelträden och på ängen. Just ikväll vill de att mamma ska berätta om äventyret där riddarbröderna hjältemodigt räddade det lilla fölet och hur det ledde till att de blev adlade till Sir Eric och Sir Simon.

Köp boken på Adlibris!

Vill du läsa mer om Sam och Sigge kan du göra det i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar), som handlar om ponnytjejen Elina och hennes kompisar. De håller till i det mysiga shettisstallet i Broby, som drivs av Ingela, världens bästa ridlärare!

nova_hemsidan

I Novas hemlighet önskar Nova att hon hade ett eget djur, en vän, någon att älska. Men Nova har en hemlighet, hon vet nämligen att det ligger en magisk djuraffär i staden. Dit ska Nova åka när hon sparat ihop tillräckligt med pengar för att köpa ett alldeles eget husdjur. En dag sätter hon sig och bussen för att åka till den magiska djuraffären. När hon väl kommer fram är det lite läskigt. På djuraffären finns det en mystisk tant som jobbar och det hörs hela tiden konstiga djur. Kommer Nova till slut att få ett eget djur? Ska hon till slut få en vän, någon att älska?

Novas hemlighet är den första delen i serien ”Den magiska djuraffären”.

Köp boken på Adlibris!

leo_hemsidan

En kompis till Leo är den andra boken i serien om “Den magiska djuraffären”. Fröken säger till Leo att sitta still i skolan men ha kan inte. Ingen vill vara med honom för hela klassen tycker att han är jobbig. Det gör att Leo käner sig ensam. En dag på vägen hem från skolan träffar han Nova. Nova berättar om sin hemlighet, den hon har i fickan … och om tanten i den magiska djuraffären. Kanske kan tanten även hitta ett djur som passar för Leo?

Köp boken på Adlibris!

valpskola_hemsida

Sockan börjar valpskola handlar om den lilla valpen Sockan som är försvunnen. Barnen Levi och Lo hjälper till att leta och Sockans matte är jätteledsen. Hon tror nämligen inte att hennes föräldrar kommer låta henne behålla Sockan eftersom valpen är så busig. Som tur är vet grannen Tiger Andersson hur man får valpar att uppföra sig.

Köp boken på Adlibris!

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , . Bokmärk permalänken.